Posted on

Kebaikan Roselle

Hi Dary lovers. 😘
.
.
Pagi-pagi ni admin rajin sikit nak share kelebihan bunga roselle pada tubuh badan uolss. Jom baca jap!
.
.
Macam yg uolss tahu. Bunga roselle ni salah satu ingredient dalam Dary Skinny Legs Tea tau.
.
.
Antara Manfaat Bunga Roselle :-
– Membantu menghancurkan lemak dan melangsingkan tubuh
– Membantu menurunkan tekanan darah tinggi
– Membantu menurunkan kolesterol
– Membantu memperbaiki pencernaan
– Membantu melancarkan buang air
– Membantu mencegah penuaan
– Membantu menurunkan kadar gula

https://zwetta.com/product-category/dary-teatox/

 

 

Posted on

Info Mengenai Tea Dary

I N F O D A R Y

Menurunkan berat badan ada bezanya dengan menghilangkan atau mengurangkan lemak badan.

Kebanyakan penurunan berat badan yang dialami (selalunya bersifat sementara) tidak semestinya disebabkan oleh kehilangan lemak badan.

Ramai tentu tahu bahawa berat tubuh terdiri daripada lemak, tulang dan tisu otot. Justeru, adakalanya apabila berat badan susut ia kemungkinan disebabkan oleh kehilangan air atau otot. Walhal, untuk memperolehi berat badan dan komposisi badan yang sihat, kita perlu menyingkirkan lemak yang berlebihan dalam badan dan bukannya air.

Komposisi badan yang sihat amat membantu dalam mengurangkan risiko masalah kesihatan. Jadi, jika kita mempunyai lemak badan yang berlebihan, janganlah berusaha mengurangkan berat badan semata-mata tanpa memahami cara yang ideal, iaitu untuk memastikan berat badan turun kerana kehilangan lemak dan bukannya kerana kehilangan air dalam badan.

Untuk mengenal pasti samada badan seseorang itu gemuk air, apabila dia lompat-lompat, akan rasa dan kelihatan ‘lemak-lemak’ di badan tu melompat bersama. Ianya seolah-olah macam ada gelembir-gelembar hidrodinamik sekiranya lemak itu lebih padat sedikit. Boleh juga diumpamakan seperti kita ambil belon, masukkan air dan kemudiannya ramas belon tersebut. Itulah gemuk air.

Kalau gemuk lemak pula, umpamanya seperti jika kita campurkan tepung dengan sedikit air dan kemudian masukkan ke dalam belon kemudian ramas. Itulah konsistensi gemuk lemak.

Dan satu lagi, untuk mengenalpasti gemuk daging pula, apabila dipegang contohnya pada bahagian lengan, terasa lemaknya solid itu dikatakan gemuk daging.

Sebab tu ada yg terus berjaya & ada yang lambat nampak penurunan walaupun dah membuang dengan betul.

Jadi, awak sekarang yang mana satu?

Nak cepat kurus, cepat turun berat badan boleh cuba Dary Tea. Tapi Tea Dary bukan tea magic tau, minum ari ni esok lusa boleh terus kurus, kena ambil set combo Skinny  Legs Tea & Slimmy Body Tea setiap hari sekurang kurangnya sebulan baru nampak hasilnya.

Jangan risau tentang bahan didalam tea dary ni , semuanya dari bahan kering semulajadi.

https://zwetta.com/product/skinny-legs-slimmy-body-dary-tea/

Posted on

Sauna Mengeluarkan Toksin

Bersauna Mengeluarkan Toksin Dalam Badan.

Salah satu cara tubuh manusia menghilangkan toksin dari badan adalah melalui berpeluh.
Toksin ialah bahan beracun dalam badan, yang terkumpul daripada pelbagai sumber, contohnya makanan seperti semburan racun pada sayur-sayuran, suntikan pada ayam, klorin dalam air paip, pencemaran udara seperti asap kenderaan, asap rokok dan sebagainya.

Cara semulajadi yang terbaik untuk mengeluarkan toksin ialah dengan mengeluarkan peluh, sama ada dengan cara bersenam atau bersauna. Dengan jadual yang padat, adakalanya kita tidak sempat bersenam, jadi sebagai alternatif, kita boleh bersauna. Selain mengeluarkan peluh dengan banyak, sauna juga boleh membakar kalori.

Selain itu banyak lagi kebaikan bersauna, melegakan lenguh-lenguh kaki, keletihan badan dan sakit-sakit urat.
Sauna dirumah juga menjimatkan masa, boleh bersama keluarga, boleh bersauna sambil menonton tv dan yang penting menjimatkan, kerana seisi keluarga boleh menggunakan set sauna ini.

Set Sauna Gold dan Set Sauna Bronze merupakan set sauna TERLARIS masakini, boleh dapatkan set sauna ini di zwetta.com.

 

Set Sauna Gold

Posted on

Set Sauna Mana Yang Terbaik?

[SET SAUNA DI RUMAH LEBIH JIMAT MASA & DUIT]

GADJET PILIHAN ARTIS ARTIS NAK KURUS selepas bersalin. Menjadi pilihan artis-artis terkenal untuk cepat slim dengan amalan SAUNA antaranya
Siti Nurhaliza, Jihan Muse, Eira Syazira, Diana Rafar, Yatt Hamzah dan ramai lagi.

Sauna 20 minit peluh mencurah-curah mcm mandi. Hilang sengal-sengal badan, lesu dan keletihan dan yang penting Kalori pun ilang dalam 400-600 kalori. Sihat dapat, kulit pun cantik dan paling penting kurus yang sihat. Senang dan mudah hanya lakukan sendiri di rumah, dapat jimat masa ke salon dan jimat duit boleh bersauna setiap hari. Jangan lupa minum air kosong banyak.

Nak miliki sendiri Set Sauna Di rumah?

Set Sauna TERLARISS ialah SAUNA GOLD DAN SAUNA BRONZE

SAUNA BRONZE

❤️ADA PENUTUP KEPALA..💕💕

INFO SAUNA BRONZE
.
➡️ ada penutup kepala
➡️khemah senang lipat
➡️bekas herba
➡️travel bag
➡️ketebalan kain 3 lapis.
➡️ boleh 2 org bersauna dlm 1 masa
➡️sauna badan dan sauna kaki dlm 1 unit.
➡️boleh sauna kaki saja bagi
yg sakit urat, lenguh2 lutut.
➡️periuk boleh adjust suhu sehingga skala 9, boleh set ikut keselesaan.
➡️warranty 1 tahun

SAUNA GOLD

INFO SAUNA GOLD
➡️Ketebalan kain 3 lapis
➡️Mempunyai tambahan sauna kaki sahaja
( muat 2 orang, seorang kaki sahaja)
➡️Zip keluar masuk ada di kiri dan kanan
➡️Sauna menggunakan steam /wap air
➡️Wap di hasilkan menggunakan periuk
➡️2 tiub getah

➡️Ada bekas herba/tangas
➡️ Jaminanperiuk selama 1 tahun
➡️PERCUMA 5 uncang herba sauna
➡️Mudah di pasang dan di lipat
➡️Ada remote control
➡️Suhu /masa boleh dilaras ikut keselesaan